Marcus Jönsson

Marcus Jönsson

Är 34 år och bor Huddinge, ursprungligen från Tyringe

Regeringskanslisten som helst läser liggande.

Vad är det viktigaste i en roman för dig?

- Att boken ger mig ett bestående intryck, det kan vara en stark historia, ett fantasifullt språk eller tankar eller händelser i boken som tilltalar eller intresserar mig.

Familj: Gift två barn

Framträdande karaktärsdrag: Jag kommer inte på något bra svar på den frågan – tyvärr.

Några författare jag gillar att läsa: En författare jag tycker mycket om är Haruki Murakami, hans fantastiska historieberättande och starka längtan berör mig. Ryszard Kapuściński för hans klokhet och absoluta närvaro och för att läsningen fungerar som alternativ till att resa själv.  Jan Myrdal och då tänker jag på hans självbiografiska skildringar. Myrdal är skoningslös i sitt skrivande och en historieberättare av rang.

Den här boken förändrade mig: En bok som betydde mycket för mig när jag läste den i tonåren var Harry Martinssons ”Nässlorna blomma”. Det fanns en närvaro och stämning i Martinssons berättelse som fick mig att vilja läsa mer.

Här läser jag helst: I sängen eller i soffan. Det viktigaste är att jag ligger ner.

Så här hittar jag de böcker jag läser: Dels följer jag ett antal nutida författare som blir fler och fler. Ibland får jag böcker rekommenderade av bekanta. Ibland läser jag recensioner. Men jag är lite kluven till recensioner eftersom jag inte vill veta vad boken handlar om. Därför läser jag till exempel heller aldrig baksidorna på böcker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".