1 av 2
Eija Hetekivi Olsson och Jonas Brun. Foto: Ola Kjelbye och Sara Mac Key
2 av 2
Provocerande?
Del 2

Lyssnarjuryn fortsätter med romaner av Jonas Brun och Eija Hetekivi Olsson

Ingenbarnsland av Eija Hetekivi Olsson handlar om Miira som växer upp utanför Göteborg med föräldrar från Finland. Hon vill inte bli trappstädare som sin mamma. I framtiden vill hon bli proffs, statsminister eller kanske hjärnkirurg. Men nu tvingas hon bara slåss.

"Det dyker upp nya ord i en själv när man läser den här boken" /Marie Nilsson, 54 år, Malmö, Lyssnarjuryn

Skuggland av Jonas Brun handlar om Erik och Erik, två bästa kompisar med samma namn. Men den ene fick aldrig bli vuxen. Han bara försvann. Den överlevande Erik tänker nu tillbaka, och samlar vad han kallar Spegelhistorier, om andra barn som försvunnit. Var börjar och slutar en barndom som drabbats av ett trauma?

"Ja, det är sentimalt, men det passar - som att ligga under täcket och riktigt grotta in sig" /Anthony Åslund, 33, Angered, Lyssnarjuryn

KOPPCHOCK. Lyssnarjuryns Torbjörn Nilsson har tagit med sin egen kopp hemifrån Umeå till studion i Stockholm. Den väcker ofta känslor i omgivningen, både glädje och ilska, säger han. Så här ser koppen ut.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".