visar bild inne på Angereds bibliotek. Foto: Åsa Robertsson
Sveriges Radios Romanpris delas ut på Angereds bibliotek. Foto: Åsa Robertsson.

Romanpriset 2015 avslöjas i Angered

Fredag 6 mars delas Sveriges Radios Romanpris ut för 22:a gången. I år sker prisutdelningen på Angereds bibliotek och programmet sänds direkt i P1 kl. 18.15.

Angereds bibliotek har utmärkt sig för att arrangera fina författarträffar, i höstas vann de utmärkelsen "Författarnas bästa bibliotek" och verksamheten är omfattande.

Romanpriset är läsarnas pris och vinnaren utses av en Lyssnarjury, som består av sju personer som ansökt om att få delta. Deras diskussioner sänds i P1 måndag 2 mars till torsdag 5 mars och priset offentliggörs och delas ut fredag 6 mars. I fjol belönades Kjell Westö för sin roman Hägring 38. Då hölls prisutdelningen på Uppsala stadsbibliotek, tidigare har Romanpriset delats ut i Varberg och i Arvika.

 – Att få dela ut romanpriset på ett bibliotek, i direktsändning med bokläsare på plats - och förhoppningsvis även den vinnande författaren – är en upplevelse, menar årets programledare Jenny Teleman.

Årets nominerade romaner är:

Therese Bohman "Den andra kvinnan"

Magnus Dahlström "Psykodrama"

Tove Folkesson "Kalmars jägarinnor"

Lotta Lundberg  "Timme Noll"

Tony Samuelsson "Kafkapaviljongen"

Klas Östergren "Twist"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".