Kiki Mahlander

Namn: Kiki Mahlander

Ålder: 43 i juli

Bostadsort: Varberg 

Yrke/sysselsättning: Utbildad copywriter. Hoppade av reklamkarusellen efter sju år på reklambyrå varav de sista fem som delägare. Läst 60 p litteraturvetenskap och 40 p svenska. Vill jobba med böcker i någon form, har varit på anställningsintervju för ett jobb som redaktör på ett förlag. Väntar på svar… 

Familj: Todd 14 år 

Framträdande karaktärsdrag: Todd säger: ”alltid glad, generös och smart”.  

Antalet hyllmetrar för böcker i bost.: cirka 15 

Favoritförfattare:  Joyce Carol Oates och John Irving hör till de författare vars nya böcker jag ivrigt kastar mig över. Oates för hennes skoningslösa och klarsynta skildring av människorna, samhället och deras respektive tillkortakommanden. Irving för hans personliga sätt att skriva om livets tragik, dramatik och komik.  

Bästa lästipset: Se ovan. Vill även tipsa om Jan Kjaerstads trilogi om Jonas Wergeland, ”Förföraren”, ”Erövraren” och ”Upptäckaren” som alla berättar samma historia ur olika perspektiv. Låter tråkigt, men jag kunde inte sluta läsa! 

Här läser jag helst: Överallt! I solen med vågorna kluckande i bakgrunden är perfekt, men uppkrupen i en skön fåtölj är inte heller fel. 

Läser aldrig: Science fiction och fantasy. 

Vad är viktigast för dig i en roman? Språket. En bra historia förstörs lätt av ett torftigt och schablonmässigt språk. En alldaglig historia kan bli en fantastisk läsupplevelse om den berättas med ett fängslande och nyansrikt språk som har nerv, känsla och hållbara begåvade formuleringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".