Anders Anderson

Namn: Anders Anderson

Ålder: 55 år

Bostadsort: Helsingborg

Yrke/sysselsättning (tidigare arbetslivserfarenhet): Journalist – skribent – verksam som pr-konsult och författar mestadels texter för företag och organisation – interninformation, marknadsinformation samt texter för årsredovisningar.

Familj: Skild, fyra barn från olika förhållanden (32, 25, 22 och 11 år)

Framträdande karaktärsdrag: Glad

Antalet hyllmetrar för böcker i bost.: Ingen aning, har aldrig mätt – 15 meter kanske. (konstig fråga)

Favoritförfattare: Varför? Michael Bulgakov – på grund av den geniala men självklara idén att låta djävulen möta Stalins värld för att demonstrera Stalins innovationer och ställa dem i relief mot det traditionella helvetets fantasilösa och grådaskiga lösningar. Stalins uppfinningsrikedom är oöverträffad vilket gör honom till den ohotade mästaren i ondska.

Bästa lästipset: William Gibson’s ”Känna mönstren”, Kerstin Ekmans ”Händelser vid vatten” och Irvine Welsh’s ”Limmad”

Här (plats) läser jag helst: Hemma

Läser aldrig: Jag undviker bästsäljare, och wannabe-litteratur av typen ”Bridget Jones…” liksom traditionella radhusromaner som jag mest uppfattar som ordmängder framställda i terapeutiskt syfte för att författaren behöver fylla ut tiden med något sedan frimärkssamlingen blivit komplett.

Vad är viktigast för dig i en roman? Att den är oförutsägbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".