Samanda och Malena
Samanda Ekman och Malena Ivarsson Foto: Roger Dackegård

Om Till sängs i kulturen

Till sängs i kulturen analyserar och diskuterar sex och relationer inom kulturen.

De är fiktiva karaktärer, i en bok, en film eller i en opera men deras kärleksliv uppfattar vi gärna som verkligt och eftersträvansvärt. I Till sängs i kulturen analyserar sexologen Malena Ivarsson med programledaren Samanda Ekman, fiktiva pars relationer - som om de hade varit ett riktigt par. Exakt när i relationen börjar det gå snett? Vad kunde de ha gjort annorlunda? Bör de fortsätta vara ett par?

– Även om det handlar om fiktiva karaktärer som Frank och Claire Underwood från House of Cards, så kretsar deras liv kring begär, lidelse, svek, kåthet, svartsjuka, passion och otrohet, så som det gör för många andra verkliga par. De fiktiva paren är tydliga exempel på hur vi själva ser på sex och relationer i våra liv, säger Malena Ivarsson.

Malena och Samanda tar även upp exempel på verkliga personer inom kultursfären som passar in på det tema som programmet tar upp.

Om Programledarna

Malena Ivarsson är socionom, sexolog, författare och har tidigare gjort sig känd som programledare, bland annat för SVT-programmet Fräcka fredag. Idag medverkar Malena regelbundet som skribent för olika tidskrifter, bland annat Aftonbladet. 

Samanda Ekman arbetar just nu som reporter för Stil i P1, men har även varit programledare för Kropp & Själ P1, Sexpodden, och Ramp i UR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".