Om Ponnyn Pytte

0:49 min

På stallet Granbacken bor fyra hästar. Sonja, Jumper, Attila och Pytte. De har det bra och gör sånt där som hästar gör om dagarna. Men de blir också sjuka, de rymmer, misslyckas, räddar varandra och träffar nya kompisar.

I Barnradion hör du de fyra böckerna "Du är för liten, Pytte!", "Spring fort, Pytte!", "En ny kompis Pytte!" och "Du är bäst, Pytte!".

Medverkande

Författare, sångtext och illustrationer: Ingrid Flygare. Uppläsare: Ida Dåverstam. Sång: Tilda Rolands. Musik: Magnus Rolands. Musikproducent: Ola Norman. Producent: Emilia Traneborn, Barnradion.

Ingrid Flygare är illustratör och böckerna om Pytte och hans kompisar är hennes debut som författare. Böckerna skapade hon genom inspiration från sitt barn, som blev en hästtokig hästälskare i treårsåldern. Ingrid upptäckte då att det inte fanns så många böcker om hästar för små barn. Så hon började skriva själv!

Den första boken om Pytte (Du är för liten, Pytte!) röstades fram av barnen i den nationella Bokjuryn som en av 2014 års bästa bilderböcker