Miljön - politik eller privatmoral?

12/1: På något sätt måste vi förhålla oss till den globala uppvärmningen, och detta tar Obs som avstamp för en ny debattserie. Anders Ehnmark inleder.

18/1: Är det fler politiska beslut och överenskommelser som behövs för att stoppa miljöförstöringen? Antagligen inte. Politikens möjligheter är mer begränsade än vad vi vågar erkänna. Det menar Victor Galaz, statsvetare vid Stockholms universitet.

22/1
Kajsa Olsson har avlyssnat den svenska debatt kring klimatförändringar och undrar varför det så ofta är  ”NÅN ANNAN” som ska göra jobbet

30/1
Anders Wijkman menar att det gäller att först ställa rätt diagnos för att  sedan kunna hitta de bra lösningarna på miljöproblemen

1/2
Jens Liljestrand undrar varför nyliberalerna vägrar att ta miljöproblemen på allvar.

6/2
Sofia Nerbrand svarar på kritiken mot liberala samhällsmagasinet Neos miljönummer

7/2
Lena Halldenius anser att det krävs politiska lösningar – men de individuella valen är likväl betydelsefulla.

14/2
Kenneth Hermele diskuterar hur det står till med viljan att hantera klimatförhandlingarna ur ett internationellt perspektiv. Han är också kritisk till idén med utsläppsrätter.

14/2
Malin Krutmeijer intervjuar forskaren och miljöaktivisten Larry Lohmann, som menar att idén med utsläppsrätter kommer att leda till vad han kallar en global marknad för miljöförstöring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".