OBS Vecka 3

FREDAG
16/1 Författaren av  ”Cranford”.
Britt Dahlström berättar om Elizabeth Gaskell, en socialt engagerad författare i 1800-talets England. Gröna kolonisatörer. Dan Jönsson har läst om grön kolonialism och ”mat som vapen” i den franska tidskriften Le Nouvel Observateur.

15/1 Debatt om idédebatten:
Camilla Lundberg Ney menar att idésamtalet mera har blivit en  privat än en partipolitisk angelägenhet. Tidskriftskrönika. Jenny Högström konstaterar att de många föräldratidningarna snarare handlar om livsstil och konsumtion än jämställdhets- och ideologidebatt.

ONSDAG
14/1 Balkan efter krigen:
Lena Brundenius samtalar med författare i Sarajevo om litteratur och försoning. En återutsändning från 1/9/08.

TISDAG
13/1 Det urbana gettot.
Ingmarie Froman om sociologiprofessorn Didier Lapeyronnies bok ”Ghetto urbain”, om gettoiseringen av de franska förorterna. Harold Pinters eftermäle. Johannes Ekman kommenterar några brittiska pressröster om den nyligen avlidne dramatikern.

MÅNDAG
12/1 Debatt om idédebatten: Kajsa Borgnäs, ordförande i det socialdemokratiska studentförbundet undrar var de stora tankarna om framtiden föds, inom de politiska partierna eller på helt nya arenor. Om varför så få författare vågar använda pronomenet ”vi” nu för tiden. Henrik Nilsson har undersökt den nya ”jag”-trenden i litteraturen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".