OBS Vecka 4

FREDAG
23/1 Att välja guide i läsningen.
Amelie Björck om James Wood, en litterär guru i den engelskspråkiga världen, och om hans senaste bok ”How Fiction Works”. Internationell krönika. Magnus Linton om narkotikavåldet i Mexiko och om hur det skildras i landets tidningar.

TORSDAG
22/1 Debatt om idédebatten: Maria Rankka från marknadsliberala tankesmedjan Timbro menar att idédebatten mår bra av lite konkurrensutsättning. Tidskriftskrönika. Magnus Eriksson har läst Karavan, en litterär tidskrift med inriktning på Afrika, Asien och Latinamerika.

ONSDAG
21/1 Balkan efter krigen:
Lena Brundenius samtalar med författare och poeter i det forna Jugoslavien, idag bla från Zagreb. Hur starka är minnena av 90-talets blodiga krig och hur skildras de i litteraturen? En återutsändning från 8/9/08.

TISDAG
20/1 Debatt om idédebatten:
Idédebatten pågår idag på en mängd olika ställen, vilket skapar en längtan efter ordning och reda i det intensiva surr som pågår, anser Karin Olsson. Ekologisk rättvisa. Erland Mårald har läst Rob Whites ”Crimes Against Nature: Environmental Criminology and Ecological Justice”.

MÅNDAG
19/1 Balkan efter krigen: Petra Olsson samtalar med Sasa Stanisic, vars bok ”Farfar upp i graven” nyligen kom ut på svenska, och Dubravka Ugresic, internationellt känd för sina romaner och skarpa kritik av nationalism i sitt hemland Kroatien. En återutsändning från 3/9/08. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".