OBS Vecka 5

 

FREDAG
30/1 Ny roman av Daniel Kehlmann.
Margareta Flygt har läst ”Ruhm” av författaren till succéboken  ”Världens mått”. Mobiltelefonen har en viktig roll och boken handlar  bla om hur den moderna tekniken påverkar våra relationer. Månadens kulturkrönika. Lars Westerberg har hittat principiellt viktiga frågor i debatten om Liza Marklunds  ”Gömda”.

TORSDAG
29/1 Debatt om idédebatten: Tove Lifvendahl om ett välkommet skifte i idédebatten, som hon menar har blivit mer inkluderande. Tidskriftskrönika. Jenny Högström blir glad av att läsa det senaste numret från OEI, som bland annat handlar om den konkreta poesins rötter.

ONSDAG
28/1 Balkan efter krigen:
OBS besöker det framgångsrika barnboksförlaget Kreativni Centar i Belgrad och samtalar med förläggare, författare och översättare. En återutsändning från
24/9/08.

TISDAG
27/1 Debatt om idédebatten:
Jonas Morian, socialdemokratisk bloggare och debattör, undrar varför hans eget parti är så dåligt på att utnyttja nätet för idédebatt. Nätgenerationen. Folke Schimanski har läst Don Tapscotts ”Grown up Digital” om den unga generationens medievanor.

MÅNDAG
26/1 Balkan efter krigen:
OBS fortsätter att diskutera litteratur och försoning. Idag samtalar Lena Brundenius med serbiska författare och dramatiker om Titos Jugoslavien och om hur 90-talets krig har påverkat deras författarskap. En återutsändning från 22/9/08.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".