OBS Vecka 6

 

FREDAG
6/2 Debatt om idédebatten:
Var föds framtidens idéer - i tankesmedjor, i bloggosfären eller i de politiska partierna? Bengt Göransson menar att tankesmedjorna är mer intresserade av uppmärksamhet i medierna än av att utveckla idéer. Internationell krönika. Dan Jönsson om ryska journalister som lever med döden som följeslagare. Han har bla läst Der Spiegel och Argumenty Nedeli.

TORSDAG
5/2 Debatt om idédebatten:
Martin Ådahl från tankesmedjan Fores gläder sig åt att vem som helst numera kan deltaga i idédebatten, att det har blivit viktigare vad man säger än vem man är. Tidskriftskrönika.  Tomas Lappalainen tycker att seriehunden Rocky är ett gott sällskap och en vägvisare i sökandet efter meningen med livet.

ONSDAG
4/2 Indiens medelklass revolterar. Per J Andersson om en politisk rörelse som ställer krav och som kan påverka vårens parlamentsval i Indien. Talibanerna gör come-back. Ulla Gudmundson har läst Ahmed Rashids nya bok om Afghanistan, en bok som hon hoppas når USAs president Barack Obama.

TISDAG
3/2 Debatt om idédebatten:
Alice Bah Kuhnke har startat en tankesmedja för den civila sektorn och vill bla veta vilken roll politikerna tycker att frivilligorganisationerna ska ha i samhällsbygget. Folkmord och krigsförbrytelser. Bernt Jonsson har läst studien ”Revisiting the hart of darkness” utgiven av Dag Hammarskjöldstiftelsen.

MÅNDAG
2/2 Balkan efter krigen:
Lena Brundenius samtalar med Annelie Fridell-Aggestam om att översätta från serbokroatiska, ett språk som plötsligt blev tre, och om en ung serbisk författargeneration med egen och tydlig röst. En återutsändning från 29/9/08.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista