OBS Vecka 7

FREDAG
13/2 Kunskapen om arvsmassan.
Erik Alexandersson har läst ”Genomes and what to make of them” av Barry Barnes och John Dupré, en högaktuell bok 150 år efter Charles Darwins banbrytande verk. Internationell krönika. Mia Gröndahl berättar om det starka missnöjet bland egyptierna mot regimen i Kairo och dess agerande i samband med Israels krig mot Gaza.

TORSDAG
12/2 Österrikisk evolutionsbiolog om Darwin. Martin Lagerholm har läst Wolfgang Wiesers ”Gehirn und Genom”, som vill revidera och utveckla Darwins teorer. Tidskriftskrönika. Astrid Trotzig lyfter fram eldsjälarna, som aldrig ger upp sin tro på kulturtidskrifterna som viktiga forum, bla utifrån senaste numret av 00-TAL.

ONSDAG
11/2 Var finns idédebatten?
Internet har demokratiserat idédebatten, menar Arenas chefredaktör Per Wirtén. Är den digitala demokratin en myt? Håkan Lindgren har läst Matthew Hindmans nya bok The myth of digital democracy. 

TISDAG
10/2 Facket och globaliseringen:
Svante Nycander menar att det inte bara är globaliseringen som har gjort att facket har försvagats, det handlar också om bristen på samspel mellan arbetsgivarna och facket. Iranska revolutionen 30 år. Författaren  Azar Mahloujian kommer ihåg censuren  och bokbålen och hur hon själv tvingades att bränna böcker

MÅNDAG
9/2 Facket och globaliseringen: Facket behöver återuppfinnas, menar Olle Sahlström, aktuell med en bok om Europas fackföreningar. Petra Olsson samtalar med sociologen Charles Woolfson om svårigheterna för de fackliga organisationerna i Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista