1 av 2
SSU-ordförande Jytte Guteland. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
2 av 2
MUF:s ordförande Niklas Wykman. Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Fredag 26 februari

Unga politiker om jämlikhet (2)Obs fortsätter i dag diskussionen om den sociala och ekonomiska jämlikheten med Jytte Guteland, Socialdemokratiska Ungdomsförbundet och Niklas Wykman, Moderata ungdomsförbundet. Rätten till arbete ser de båda som det viktigaste instrumentet för jämlikhet.

Den enda uthålliga jämlikhetspolitiken kommer från en arbetslinje. Det är bara genom att alla människors arbetsförmåga tas tillvara som vi uppnår ett jämlikt samhälle.  
                        –  Niklas Wykman, ordförande MUF

Arbetslösheten är just nu det största hotet mot jämlikheten. Vi vill ha nolltolerans mot ungdoms-arbetslöshet. Det måste få kosta. 
                        –
Jytte Guteland, ordförande SSU

Den haitiske regissören Raoul Pecks nya film om Haiti, Moloch Tropical, är inte bara en synnerligen sevärd film utan en viktig diskussion om det maktmissbrik och den korruption som präglat ön de senaste decennierna.  Malin Krutmeijer har sett den på filmfestivalen i Berlin. 

Länkar:
Jytte Gutelands blogg
Niklas Wykmans blogg
Om regissören Raoul Peck och filmen Moloch Tropical:
http://www.theauteurs.com/cast_members/13783
http://www.imdb.com/title/tt1473150/
http://www.answers.com/topic/raoul-peck

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista