Vecka 24

7-11 juni 2004

Fredag 11/6
”Civilkurage, kärlek och överlevnad” det är vad författaren Torbjörn Säfve önskar sina medmänniskor inför sommaren.

Torsdag 10/6
1. Övertro och kritiskt tänkande.
Det kritiska tänkandet är alltmer utsatt. Bo Lindblom har studerat en organisation som i trettio års tid granskat övertro i amerikanska medier: en verksamhet som på sista tiden blivit alltmer politiskt laddad. (www.csicop.org)
2. Tidskriftskrönikan.
Lars Westerberg granskar bevakningen av Knutbyrättegången och frågar vilken uppgift de intellektuella egentligen borde ha i förhållande till det här fallet.

Onsdag 9/6
1. Demokratin, snuset och Erin Brockovich.
Obs spekulerar över demokratins framtida former. Forskaren Helle Porsdam har sitt bud på vad resultatet blir: politik blir till juridik, förhandlingar blir rättegångar. Med Jesper Meijling.

Tisdag 8/6
1. Historier från Haiti.
Björn Kumm har läst Jörgen Leths berättelser från landet där allt är språk.
2. Petrarca 700 år.
Olav Wiström påminner om den store poeten som språkkonstnär.

Måndag 7/6
1. Gränser – 4.
Vi lever i en gränsfetischistisk epok, säger Shahram Khosravi, då flyktingar kriminaliseras och utsätts för människojagande regeringar.
2. Gränser – intervju med Barbro Holmberg.
Migrationsministern ger sina kommentarer till Shahram Khosravis serie, och hävdar att det inte är asylpolitikens fel att människor dör vid Europas gränser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista