Vecka 45 2004

1/11 - 5/11

Måndag
1. 50-årsminnet av Algeriets befrielsekrig
Ett långt och blodigt krig - med ett efterlämnat arv av lögner och ouppklarade frågor, t ex om tortyr. Och blev Algeriet verkligen självständigt? Inga Brandell har läst en aktuell fransk analys.

2. Kritikens förlorade terräng
De nya litteraturkritikerna verkar har fått nog av litteraturen - men kan inte få nog av sig själva. Per Runesson har läst årsboken Nordisk Litteratur.

Tisdag
1. Hela världen borde få rösta!
EU-parlamentarikern Anders Wijkman tycker det amerikanska presidentvalet är så viktigt för den globala utvecklingen att alla borde ha rösträtt

2. Antirasistisk filmvecka i Malmö - behövs den?
Theresa Benér har följt debatten och jämför filmkulturen i olika länder.

Onsdag
De Tre Vise Männen - 16
Christina Claesson - Kaspar - träffar Melchior och Balthasar på marknaden i Alexandria. Kaspar är dömd att vandra bakåt i tiden - men en kupp från Balthasar ändrar på allt. 

Torsdag
De Tre Vise Männen - 17
Evan Storm - Melchior - förstår, efter mötet i Alexandria, att han har ett uppdrag och bestämmer sig att följa Kaspar och Balthasar till upprorsmännen i Judéen. 

Fredag
De Tre Vise Männen - 18
René Vázquez Díaz - Balthasar - är full av tillförsikt. Han vet att Kaspar och Melchior följer med honom till jesusbarnet i Betlehem. Men först måste han göra en avstickare till Irael år 2004.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".