1 av 3
Här lämnar sexmissbrukaren som kunde blivit president - Dominique Strauss-Kahn - sitt hem i New York på väg till rätten i augusti 211 tillsammans med sin dåvarande fru Anne Sinclair. Sinclair som var ofattbart lojal, ända till i höstas då paret separerade. Foto: David Karp/Scanpix
2 av 3
Ingmarie Froman. Foto: Nina Varumo.
3 av 3
Dominique Strauss-Kahn och hotellstäderskan Nafissatou Diallo som till slut stoppade Strauss-Kahns sexmissbruk och politiska karriär genom att anklaga honom för våldtäkt. Foto: Scanpix

Radioessä: Det märkliga paret Strauss-Kahn

I veckans radioessä hör vi frilansjournalisten Ingmarie Froman, som läst en nyutkommen bok av två Le Monde-journalister om paret Dominique Strauss-Kahn och Anne Sinclair.

Om hur deras äktenskap kom att bli ett partnerskap för ett karriärbygge på högsta nivå.

Nu är dessutom Strauss-Kahn anklagad för koppleri i en omfattande prostitutionshärva.

Frågan är inte minst varför hans hustru var så ofattbart lojal?    

Nu skrivs nämligen ett nytt kapitel i historien om Dominique Strauss-Kahn, tidigare chef för Internationella Valutafonden, och hans fru, den förmögna och framgångsrika Anne Sinclair.

Strauss-Kahn, som 2011 anklagades för att ha försökt våldta en hotellstäderska i New York, är nu anklagad för koppleri i en omfattande prostitutionshärva i Frankrike och Belgien.

Mannen, som många trodde skulle bli fransk president, förknippas nu mest med sexskandaler och prostitution. Så hur kunde hans fru försvara honom så länge?

Ingmarie Froman berättar om paret Strauss- Kahn och deras äktenskap – ett äktenskap som kom att bli en ohelig allians mellan politik och journalistik med syftet att bygga kulisser och dölja delar av verkligheten.

Bok:
Bacqué, Raphaëlle & Chemin, Ariane:  Les Strauss-Kahn, Albin Michel, 2012

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".