1 av 2
Svensk debatt? Kossor pratar med kossor på kossors vis som i serien Sesame Street, medan katter umgås med katter och jamar när de ses? Eller har det verkligen hänt något de senaste åren? Under Obs jubileumsmånad debatterar vi den svenska debatten.
2 av 2
Magnus Linton Foto: Bertil Ericsson/Scanpix

OBS 50 år! Vi firar med debatt om debatten

OBS fyller 50 år och det tänker vi fira genom att under de närmaste veckorna ta tempen på den svenska kulltur- och idédebatten! 

Består den av en ankdamm? Eller har sociala medier bidragit till att bredda debatten och fått fler att delta?

Vem sätter agendan och varför? Vilken roll ska public service-medierna spela i debatten?

Under de kommande veckorna kommer många röster att höras från olika delar av landet och samhället.

Den första av dem är frilansjournalisten Magnus Linton, som under många år sett den svenska debatten utifrån, från Latinamerika. Kanske kan hans inlägg få det att tända till i debatten om debatten?

Men DU som lyssnar är mycket välkommen att vara med och komma med synpunkter! Ett sätt är att göra det direkt är via Facebook.  

Vi har också bjudit in den grupp som internt utreder kulturdebatten på Sveriges Radio. 

Jag tycker det senaste året varit det bästa i Sverige på väldigt länge mätt i idédebattsproduktion och kvalitet. Tårtgate, Tintingate, Lilla Hjärtat och Reva-debatten hänger – till exempel – inte bara samman tematiskt utan har också fått energiinjektioner från en stor mängd nya röster med olika bakgrund och rötter i alla delar av det kulturmediala fältet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista