OBS vecka 34

21/8-25/8

Måndag
1.  Ella Bohlin (kdu) vill inte låta sig inspireras av något samhälle på annan plats eller i annan tid. Hon menar att vår bästa tid är nu (även om den kunde präglats mer av kristdemokratiska värderingar).
2. Om globaliseringsanpassningen
I den svenska valrörelsen diskuterar varken höger eller vänster globaliseringen på allvar, menar Jens Ergon som bland annat reflekterar över Lars Leijonborgs bok Global utmaning.

Tisdag
Litterära stafetten - 13
Gabriela Melinescu, författare från Rumänien,  berättar om sitt möte med Emanuel Swedenborg och hans ”Drömboken” och hur det gav henne självförtroende att möta det nya livet i Sverige

Onsdag
1. Vad hände på vägen till Damaskus?
Salomon Schulman har läst Lena Einhorns bok, som innehåller nya rön om Jesus.
2. Bästa samhället (4)
SSU:s ordförande Anna Sjödin svarar på frågan om vilket som är världens bästa samhälle med en uppmaning om att leva i nuet.

Torsdag
1. Inlärning utan utbildning?
Britt Dahlström reflekterar kring Åsa Mobergs debattbok ”Lustpunkten”.
2. Bloggkrönika: Kambodja
Peter Fröberg Idling läser en kontroversiell kunglig nätdagbok.

Fredag
1. Nordisk tidskriftskrönika - Finland
Lars-Olof Franzén känner ett uppfriskande korsdrag bla i ”Books from Finland” och ”Horisont”
2. Valpoesi - 3
Poeten Ulf Karl Olov Nilsson framför sitt ultimata valmanifest, som klart överglänser både den borgerliga alliansens och de rödgrönas samlade utspel

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".