TORSDAG 26 april

  • Personalen på vårdcentralerna i länet har en allt mer pressad arbetssituation. Bland annat har antalet läkarbesök ökat kraftigt de senaste två åren.  Från landstinget föreslår man nu att exempelvis psykologer ska ta över en del av läkarnas arbete, för att lätta på arbetsbördan.

  • Idag lovade man från östgötskt håll att vara med och betala itybanan i Stockholm om den ska byggas. Tjugo olika intressenter skrev under ett dokument där man lovar att vara med och finansiera citybanan om den ska byggas, allt för att påskynda bygget av den planerade snabbspårsjärnvägen ostlänken, berättade regionförbundet Östsams ordförande Jan Owe-Larsson.

  • Just nu pågår en barnvecka i Linköping, och professor Johnny Ludvigsson var med hos oss och berättade om det allt större problemet med stress hos barn och ungdomar.

  • Två östgötska lantbrukare, Örjan Karlsson från Österbymo och Anders Johansson från Vikingstad, var med och berättade varför de ska vara med i TV4:s ”Bonde söker fru”.

  • IFK Norrköpings tränare Mats Jingblad tycker att Enköpings spelare, som gästar Idrottparken i superettan ikväll, är storvuxna och taktiken inför matchen är uppbyggd på detta faktum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista