Tisdag 26 augusti Programledare: Stefan Eriksson

  • Om knappt tre veckor kommer 400 mil Europaväg att skyltas om, med helt nya hastighetsbegränsningar. Flera vägar i Östergötland berörs och idag presenterades vad som gäller.
  • Dagens utrikeskorrespondent.
  • I helgen åker Norrköpingslöparen Joni Jaako till Helsingfors och Olympiastadion för att representera i Sverige i Finnkampen.
  • VTI, Statens väg-och transportforskningsinstitut, med huvudkontor i Linköping, har ansökt om EU-bidrag för att skapa en helt ny kvinnlig ”krockdocka”. Dagens docka bygger på manlig fysik, och fungerar inte i alla tester. Hur går det till rent praktiskt att göra en docka och vilka möjligheter öppnas för Linköping om man, som första ställe i världen, får denna möjlighet?
  • ”Vi som inte syns” heter en ny fotoutställning som öppnar på arbetets musem i Norrköping idag. Målet är att, med hjälp av olika personporträtt, belysa hur dagens medier framställer invandrare.

Vill du, kan du lära känna dagens programledare bättre genom att klicka 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista