Måndag 8 september 2008 Programledare: Lotta Karlsson

Norrköpings kommun-styrelse beslutade idag på e.m. att inte skicka in ansökan om att bli Europeisk Kulturhuvudstad 2014. Den politiska enigheten saknas.

Europeisk Kulturhuvudstad i år är engelska Liverpool.
Claire McCollgan, executive producer 2008, berättar om den politiska enigheten kring ansökan och om vad året som kulturhuvudstad hittills gett staden.

Imorse tog Jonas Jacobsson från Krokek sitt 14:e paralympics-guld!
Och idag kommer också signaler om att Svenska skyttesport-förbundet vill arbeta för att förändra regelverket så att funktionshindrade ska få delta i ordinarie OS.

För första gången någonsin flyttar en muslim till Grönland.

Den som passerar Stora torget i Linköping under den här veckan lär lägga märke till Läkare utan gränsers kampanj ”Få tyst på eländet”.

Ett antal ljudinstallationer med bland annat ett barn som blivit våldtaget och en man som drabbats av svåra skottskador ska få Linköpingsborna att stanna upp och SMS:a sitt bidrag till organisationen som vill uppmärksamma människor i våldsdrabbade områden.


I helgen var SVT-programmet Antikrundan på besök i Söderköping (nedan).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista