Utsikt över Tåkern

Måndag 6 oktober Programledare: Stefan Eriksson

  • Idag offentliggjordes det första av årets nobelpris, det i medicin och fysiologi. Och priset, ja det delas i år mellan tre forskare, som på varsitt håll undersökt och upptäckt olika virus. HIV, Humant immunbristvirus och så kallade papillomvirus, vilket kan orsaka livmoderhalscancer.
  • Detaljerna om hur det nya Naturum som skall byggas vid Tåkern skall se ut börjar ta form. Den välkända arkitekten Gert Wingårdh berättar att han ser naturumsbygget som ett riktigt prestigeuppdrag, trots att han bland annat står bakom den svenska ambassaden i Washington och Universeum i Göteborg.
  • I en serie om fyra delar kommer vi den här veckan få ta del av konsekvenserna av ett rån mot Pressbyrån på Dagsbergsvägen i Norrköping. Möt brottsoffret, åklagaren, vittnen och lyssna till rånarens egna ord.
  • Dagens utrikeskorrespondent tar en tur förbi ”Gamle Fritz”.
  • I lördags träffades supportrar från kvällens motståndare i fotbollsallsvenskan, IFK Norrköping och Gais, utanför Finspång för att ”göra upp”. Hur utbrett är den här typen av fotbollsvåld och hur orolig ska man vara på plats under matchen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista