1 av 2
2 av 2

30 oktober - fortsättning

I programmet Uppdrag Granskning i SVT igår kväll konstaterades att ett av marknadens ledande lås ”ASSA 2000 evo” går lätt att bryta upp med verktyget bladmått. Det hela började med en film på internetsidan Youtube, där det visades hur låset kunde pillas upp på bara några sekunder och i slutänden har nu ASSA backat och erbjuder kunder som köpt låset att gratis kunna beställa ett skyddsbleck.
Polisen i länet har dock inte märkt av någon ökning av antalet inbrott där det inte gjorts någon åverkan på dörr och lås.

På bostadbolaget Hyresbostäder i Norrköping finns ett hundratal dörrar som har det aktuella låset, och bolaget har redan beställt skyddsplåten.


IFK Motala spelar sin premiärmatch i elitserien i bandy nästa söndag den 9 november, men först idag kan de träna på hemmais. Annars har de fått låna hockeyrinkar eller åka någon annanstans för att kunna träna på is. Nu verkar dock kylan vara på lagets sida, och det var många ystra bandyben på isen när träningen startade 16:30!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista