1 av 2
Jeff Hällegard
2 av 2
Ett av de "stulna" tågen på bangården i Linköping

Onsdag 14 januari Programledare Marie-Louise Kristensson

* Två av Östgötatrafikens pendeltåg som skulle repareras på Svensk Tågtekniks verkstad i Nässjö har anmälts stulna. Nu avslöjar tågföretaget Veolia, som kör tågen åt Östgötatrafiken, att det är de som hämtat vagnarna.

* Idag har Östergötlands integrationsråd träffats för första gången. Länsstyrelsens integrationssamordnare Nima Pouchin berättar om mötet och gruppens arbete.

* Östgötland hamnar i botten när det gäller ungdomars inflytande i lokalpolitiken, det visar ny undersökning från Sveriges Ungdomsråd. Men, det finns undantag, bland annat Kinda, där man sedan två år arbetat med ungdomsdemokrati. Sofia Widmark sitter med i ungdomsrådet och tycker att hon har haft mycket att säga till om, bland annat om bussturer på sommaren och Allaktivitetshuset.

* Lars Stjernkvist som är socialdemokratiskt kommunalråd i Norrköping är just nu ett hett ämne bland politiska bloggare i landet och även på Svenska Dagbladets ledarsida idag. Bakgrunden är att han fångats på samma bild som Hizbollah-flaggor under en fredsdemonstration i Norrköping i lördags.

*Vita Hästens tränare Jeff Hällegard är försiktigt optimistisk inför kvällens bortamatch i Allettan mot Skövde. Många spelare är sjuka i influensa men samma läge gällde i förra matchen mot Kungälv som slutade med vinst för Vita Hästen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".