1 av 4
2 av 4
Barack Obama. Foto: Charles Dharapak/Scanpix.
3 av 4
4 av 4

Tisdag 20 januari Programledare: Stefan Lindeberg

* Kall väntan för evakuerade efter misstänkt bomb

Det blev en kall och lång väntan för många evakuerade på Stockholmsvägen i Norrköping i natt. Ett granatliknande föremål kastades in i en lägehet och fyra trappuppgångar fick evakueras.

På plats i natt fanns också personal från socialkontoret. Trots aktiv insats beklagar man där att det tog lång tid att få till stånd en uppsamlingslokal för de drabbade.

* Höghastighetståg inte tänkta för pendling

Ostlänken knyter samman städer, 15 minuters pendeltid mellan Linköping och Norrköping, så har det sagts i marknadsföringssyfte för den nya höghastighetsbanan som planeras byggas genom länet.

Men, det här med pendeltiden, det är en sanning med modifikation, tågen är i första hand inte alls tänkta för pendlig, det säger Banverkets projektledare för Ostlänken, Tomas Köhler.

* Östgötar ser fram emot Obama

Idag svär Barak Obama presidenteden och tusentals människor har sedan flera timmar samlats i Washington för tt bevitna den historiska ögonblicket. Även i Östergötland är intresset stort för nye presidenten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".