1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Onsdag 21 januari Programledare: Jessica Gredin

Egypten vill ha tillbaka fornföremål.

Egyptiska ambassaden har bett att länsmuseet i Östergötland ska lämna tillbaka fler gamla föremål som finns på museet. Den Otto Smithska samling donerades till museet på 1950-talet men togs ut ur egypten illegalt menar det egyptiska antikvitetsrådet.

Handbollsmålvakt med hjälm stoppas

Hjälm är inte okej att ha på sig om man är handbollsmålvakt. Inte ens om bollarna viner runt huvudet på en och man redan drabbats av sex hjärnskakningar. Svenska handbollförbundet stoppar Mantorpsmålvakten Daniel Persson från spel.


Seniorboende ökar befolkningen i Boxholm

I den lilla kommunen Boxholm ökade befolkningen med 38 personer förra året. En av orsakerna är att många villor blivit lediga när äldre flyttat in i kommunens nya seniorboende.

Nya perspektiv på Ostlänken

Det saknas ofta samhällsvetenskapliga och humanstiska perspektiv på stora infrastruktursatsninagr som till exempel höghastighetsjärnvägen Ostlänken. Nu har flera forskare vid bland annat Linköpings universitet gått samman och ger sig in i debatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".