1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Torsdag 29 januari Programledare: Bo Ohlsson

* Svårt att få göra hiv-test anonymt
Den som vill testa sig för hiv på vårdcentraler i länet ska kunna göra det gratis och man ska kunna vara anonym, men så är det inte i praktiken. Över hälften av alla vårdcentraler kräver personnummer för att göra ett hiv-test.
Okunskapen är stor om de rutiner och regler som gäller, trots att Hälso- och sjukvårdsnämndehar beslutat att alla östgötar ska få göra provet och har rätt att vara anonyma om de vill.

* Toppmöte i kväll mellan LHC och HV71
Det är toppmöte i elitserien i kväll, Linköping möter HV 71 i Jönköping. Serieledande LHC möter trean HV och det förväntas bli en bra match med många individuella prestationer.

– Det brukar bli riktigt bra matcher mot HV71, säger LHC:s assisterande tränare Magnus Hävelid.

*Inga White Lions-supportrar i Jönköping

Det blir inga fans från LHC supporterklubb White Lions i Jönköping i kväll. Redan förra säsongen inledde White Lions en bojkott mot placeringen i Kinnarps Arena.

– Vi tycker inte att platserna i Kinnarps Arena inte uppfyller kraven. Vi får stå längst nere vid sargen där man inte ser bra. Vi har också fått saker kastade mot oss, mynt, flaskor, snus, säger Simon Bjälfve, vice ordförande i White Lions.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista