1 av 2
2 av 2
Sällskaplig eller livsfarlig. Foto: Stein Björge/Scanpix

Torsdag 23 april Programledare: Petter Ahnoff

Storvarsel på Saab

300 jobb försvinner från Saab i Linköping. Företaget redovisade i dag en förlust på 37 miljoner kronor och samtidigt presenterade försvarsjätten ett nytt sparpaket med nedskärningar i Linköping.

Debatt om kamphundar

I veckan attackerades en 9-årig pojke i Norrköping av en hund och bets i ansiktet. Hunden avlivades senare av Polisen som vid en kontroll konstaterade att den var våldsam och reagerade dåligt på stess. Folkpartisten Mattias Sundin vill nu förbjuda kamphundar i Sverige. Han debatterade med Isabell Eliasson och Kristian Karlsson som själva äger hundar av raserna Amstaff och Amerikans Pitbull samt Kenneth Eriksson på polisens hundenhet.

Vinstkrav tummar på säkerheten. Fackförbundet Seko varnar idag för att en bolagisering av Banverket Produktion skulle medföra sämre säkerhet och fler olyckor när vinstkrav ersätter säkerhetstänkande. Men Banverket avvisar kritiken som nys.

Sångtävling tar sig in i fint sällskap

Wilhelm Stenhammar International Music Competition har blivit invalt i den internationella musiktävlings föreningen WMIF.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".