1 av 5
2 av 5
3 av 5
Kalasgeneral Petra Reimers
4 av 5
5 av 5

Onsdag 2 september Programledare: Stefan Lindeberg

Information viktig om svininfluensan

Efter att flera yngre personer blivit svårt sjuka och det första dödsfallet konstaterats växer nu oron för den så kallade svininfluensan i Sverige. I Östergötland finns det just nu 20 konstaterade fall av sjukdomen och på sjukvårdsrådgivningen är trycket hårt.

Mycket information om svininfluensan sprids via media, och då är det viktigt att Landstingen också bidrar med uppgifter, det menar Ulrika Olsson, kommunikationschef på Landstinget i Östergötland. När de egna informationskanalerna, webb och annonsering inte räcker till, får man också ta hjälp av tidningar och radio för att föra ut budskapen.

Kalasmottagning för studenter i Linköping

Idag samlas tusentals studenter i Cloetta Center i Linköping för stort kalas. Förutom möte med företag och studentföreningar erbjuds också nöjen, som en konsert med populäre artisten Moneybrother.


Arkeologisk utgrävning i centrala Norrköping

Många Norrköpingbor kanske har märkt att det grävs för full bakom köpcentrat Linden inne i centrum. Det är fastighetsbolaget Lundbergs som planerar att bygga bostäder på platsen, men först så ska en arkeologisk undersökning göras på platsen, och den startade idag.

Serieseger för Åtvidabergs U21-lag

Åtvidabergs FF ångar på i toppen av superettan i fotboll. Samtidigt skördar klubbens U21 framgångar i den så kallade "Tipselitserien". Utanför A-truppen finns goda förutsättningar för framtiden, säger tränaren.

Höststart för Skribenterna

"Skribenterna" är tillbaka efter sommaruppehåll och diskuterar bland annat om man ska slopa karensdagen under pandemier, samt Vrinnevilistans framtid som parti i Östergötland. I studion: Kikki Göransson Liljeblad, socialdemokratisk bloggare och Alexander Funcke, ledarskribent NT.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".