Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix

Måndag 12 oktober Programledare: Stefan Lindeberg

  • Så mår östgötarna enligt ny undersökning
  • Ovanligt besök i den östgötska skärgården
  • Rapport från ett älgtorn
  • Viss ljusning på arbetsmarknaden
  • Ny ödesmatch för IFK Norrköping


Så mår östgötarna 

Idag presenterade Sveriges Kommuner och Landsting en riksövergripande rapport om hur vi svenskar mår. Samtliga kommuner och landsting har jämförts och siffrorna gäller allt från alkoholvanor till sysselsättning och sjukdomar. Rapporten visar bland annat att fler östgötar än i landet som helhet drabbas av hjärtinfarkt, men samtidigt är antalet fallolyckor bland äldre bland de lägsta i landet.

De östgötska siffrorna presenterades på en särskild presskonferens i Linköping under förmiddagen. Vår reporter Raina Medelius var där och pratade bland annat med regionförbundet Östsams styrelseordförande Jan Owe-Larsson och det kristdemokratiska landstingsrådet Levi Eckeskog.

 På presskonferensen fanns också flera representanter från länets kommuner. Bland andra kommunalrådet Kerstin Hildebrandt (V) från Norrköping som konstaterade att Norrköpingsborna mår ganska bra, men att det finns mycket kvar att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".