Onsdag 4 november Programledare: Petter Ahnoff

  • Vaccinet riskerar att ta slut
  • Första snön välkomnas inte av alla
  • Guldlaget inför Champions league
  • Kvarka stängde ridskola i Söderköping
  • Skribenterna


Vaccinbrist inom sjukvården i länet

Samtidigt som allt fler svenskar nu insjuknar i svininfluensa råder det brist på vaccin i vissa delar av landet. I Östergötland befarar man att den här veckans lager snart ska ta slut och då får man helt enkelt göra ett uppehåll i vaccinationen tills de nya doserna anländer. Och när det sker, vet man inte i nuläget, sa beredskapsöverläkare Anita Mohall i våra nyheter i morse.

Och frågan är då vad det beror på att vissa landsting har brist på vaccin och andra inte. Och varför man på vissa håll redan är i gång med vaccinationen av barn, medan andra får vänta i ytterligare några veckor. I dagens program ringde vi upp Anita Lundin på Socialstyrelsen för att ta reda på just detta.

Vår reporter Vikor Levander begav sig också ut på sta'n i Norrköping för att höra med några östgötar om hur de ser på det växande antalet influensasmittade och massvaccinationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista