1 av 2
Gris med liggsår på en gård i länet. Foto: Djurrättsalliansen
2 av 2
Gammalt, nu ska man ha en kulting

Handlare bekymrade efter grislarm

Handlare bekymrade efter grislarm

Efter gårdagens rapporter om att grisar på många svenska gårdar far illa så är vi nog många som tagit oss en funderare på om vi ska fortsätta äta fläskkött. Snart står julen för dörren och hur blir det med skinkan?

Bland handlare och kunder var man idag både lite skärrad och bekymrad över larmrapporterna.

Och glöm chihuahuorna. Från och med nu är det en pigg, liten griskulting man ska ha på armen. I alla fall om man är grisbonde och ska försöka förklara att de svenska grisarna faktiskt har det riktigt bra, trots att de smygfilmande djurrättsaktivisterna hävdar något annat. Östergötland Idags producent Louise Martinsson har följt rapporteringen i media och noterat ett nytt fenomen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista