2011-01-26

Dubbelspår till Motala kan försenas

Dubbelspåret kan bli försenat
4:54 min

Det skulle ju bli så bra i Motala. Efter att ha väntat länge och väl så kom beslutet för två år sedan att staden skulle få en bro över skepparpinan. En förbifart som ska bygga bort köerna och få bort den tunga trafiken från innerstaden. Samtidigt togs det första spadtaget för dubbla järnvägsspår mellan Motala och Mjölby.

Men idag står arbetet med både den nya järnvägen och bilvägen stilla. Broarna över Göta kanal och motalaviken har inte ens börjat byggas eftersom man väntar på domar där utbygggnaden överklagats. Under tiden rinner pengar till bygget iväg utan att något görs.

Andreas Hult är projektchef för både väg och järnvägsbygget mellan Motala och Mjölby och gör nu allt för att det ändå ska vara klart i tid.

- I värsta fall får vi starta den nya sträckningen med i vissa delar enkelspår för att få igång tågtrafiken med pendeltåg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".