Skribenterna

Krisrapport och FAS 3 slängs på sophögen

Tänk om, gör rätt
12 min

I går kom Socialdemokraterna med sin krisrapport. Höjda skatter, inget rot-avdrag och bättre ersättningsnivåer var en del av receptet som ska väljarna att återvända till partiet som vill framstå som moderna. - Om man måste kalla sig för modern då är man inte modern, ansåg Folkbladets Widar Andersson. Marika Formgren på Corren trodde att rapporten kommer att slängas på sophögen av den nya partiledningen.

Så handlade det om arbetsmarknadspolitik. Det tredje steget i jobb- och utvecklingsgarantin, populärt kallad fas 3. Det innebär att en arbetsgivare får betalt för att ta emot en person som saknar sysselsättning. Det handlar om de människor som varit arbetslösa allra längst, som inte får a-kassa utan som antingen går på socialbidrag eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan. Tänk om, gör nytt, var skribenternas dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".