Foto: Niklas Luks/Blåljus.se.
Valdemarsvik

Häktades för mord

Åklagaren: "Det är en komplicerad utredning"
4:19 min

Den 47-årige man i Valdemarsvik, som är misstänkt för att ha mördat sin sambo, häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mord. Vid förhandlingarna erkände mannen att han misshandlat kvinnan, men nekade till mord.  

– Min bedömning är att det har börjat som en misshandel som till slut har fått till följd att hon har avlidit. Därför har jag också gjort bedömningen att det handlar om ett uppsåtligt dödande, sa åklagaren Torsten Angervåg efter förhandlingarna.

Det var i tisdags i förra veckan som den 41-åriga kvinnan hittades död i sin lägenhet i Valdemarsvik, sedan en väninna slagit larm om att hon inte haft kontakt med kvinnan på några dagar.

Den 47-årige mannen anhölls i torsdags kväll och begärdes häktad under gårdagen. Enligt åklagaren har mannen ett förhållande med kvinnan och paret har i alla fall tidigare också bott ihop. 

47-åringen är tidigare dömd för bland annat misshandel, grov kvinnofridskränkning och våld mot tjänsteman. Så sent som förra året dömdes han till sex månaders fängelse efter att ha misshandlat den kvinna som han nu misstänks ha mördat.

Vid dagens häktningsförhandlingar erkände 47-åringen också att han misshandlat kvinnan, men nekade till att han skulle ha mördat henne.

–  Jag vill inte närmare kommentera det nu. Vi kommer nu att jobba vidare med förundersökningen för att lägga de viktiga pusselbitar som återstår och det är ganska många. Det är en komplicerad utredning.

Hur kvinnan bragts om livet vill Torsten Angervåg i nuläget inte gå in på. Däremot uppmanar han än en gång dem som tror sig ha sett eller hört något som kan kopplas ihop med brottet att höra av sig till polisen.

– Naturligtvis är det väldigt viktigt att höra personer som har sett de här båda inblandade eller hört någonting och det gäller då från fredagen den 28 oktober till tisdagen den 1 november, när kvinnan anträffas död. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".