Skottdramat i Norrköping

Stökig inledning på gängmål

Kalabalik och hårda ord: Johan Gustafsson rapporterar från Deli-rättegången
9:59 min

Det blev en stökig inledning på rättegången om skottlossningen utanför restaurang Deli i Norrköping. Vid flera tillfällen under förmiddagen uppstod meningsutbyten mellan åhörare och de åtalade och slutligen tvingades polisen föra ut flera åhörare ur rättssalen.

Sammanlagt står sju män åtalade misstänkta för inblandning i skottdramat utanför restaurang Deli i centrala Norrköping i slutet av juni i år. De åtalade har kopplingar till de båda kriminella nätverken Black Cobra/M16 och Outlaws och säkerhetspådraget är stort.

Förhandlingarna hålls av säkerhetsskäl i Linköpings tingsrätts säkerhetssal. Området runt tingsrätten är avspärrat och ett stort antal poliser bevakar byggnaden. 

Även inne i rättssalen är säkerheten skärpt. Bland åhörarna sitter flera civilklädda poliser och efter förmiddagens meningsutbyte mellan några av åhörarna och de åtalade finns nu också flera uniformerade poliser på plats.

Under förmiddagen har åklagarna gått igenom händelseförloppet och den tekniska bevisningen.  

I samband med uppgörelsen, som ägde rum vid 20-tiden på kvällen inför många vittnen, skottskadades två personer och ytterligare en knivskars. 

Fem av de sju männen står åtalade för mordförsök och två för anstiftan till samma brott.  Samtliga sju nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".