Huset, där kroppen hittades, har stått tomt sedan i våras. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio
Misstänkt mord i Ödeshög

Kroppen hittades i brunnen

”Nu behöver vi tips från allmänheten”
3:15 min

Det misstänkta mordoffret i Ödeshög är en man i 60-årsåldern. Kroppen hittades i en brunn vid ett hus vid Omberg efter att anhöriga hört av sig till polisen om en försvunnen person.

– Offret är inte identifierat, men vi utgår ifrån att det är samme person, säger Erik Thulin, informatör vid polisen i Östergötland. 

Han säger också att misstankarna om att det rör sig om ett mord står fast, men vill inte gå in på varför man tror att det är så. 

– Det är omständigheterna. Han hittades i en brunn, men exakt vad som hänt kan jag inte gå ut med eftersom det kan förstöra förundersökningen. 

Erik Thulin säger också att polisen nu har ett stort arbete framför sig och uppmanar samtidigt alla som tror sig ha sett något som kan ha anknutning till det som hänt att höra av sig till polisen. 

– Vi behöver verkligen få in tips. Personer och fordon, allt som kan vara av intresse uppmanar vi allmänheten att höra av sig om.

Det var igår kväll som polisen hittade kroppen i en brunn i en trädgård till ett hus, som stått öde sedan i våras. Huset ligger vid Omberg utmed riksväg 50.

Polisen är förtegen gällande information om eventuella skador och hur länge mannen kan tänkas ha legat i brunnen.

Under natten har polisens tekniker sökt efter spår i området. Utredningspersonal fortsätter under dagen att förhöra vittnen samt anhöriga och vänner till den försvunne mannen, som antas vara den döde i brunnen.

Området är fortsatt avspärrat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".