Skottdrama i Linköping

Krog beskjuten - flyktbil funnen

2:19 min

Polisen har hittat en bil som kan ha att göra med nattens skottlossning mot nyöppnade krogen New York Legends på Ågatan i Linköping.  

En röd Ford Escort sätts i samband med skottlossningen. Bilen anmäldes stulen från en parkeringsplats i Skäggetorp i utkanten av Linköping. Den ska ha stulits den nionde eller tionde juni och polisen är intresserad av tips kring detta.

De ansvariga för krogen som blev beskjuten planerar trots allt att ha öppet under kvällens EM-matcher.

Enligt uppgifter till Sveriges Radio stannade en bil på Ågatan strax efter fyra och krogen besköts med automatvapen. Mellan tio och tjugo kulor avlossades.

Krogen var stängd och ingen skadades uppger polisen

När polisen kom till platsen började man söka efter misstänkta gärningsmän med hund.
– Krogen är avspärrad och vi söker efter spår, säger Erik Thulin, Informatör Polisen Östergötland.

Ett flertal beslag har gjorts och polisen har genomfört dörrknackning i området.
– Vi vill ha in tips från allmänheten. Alla iakttagelser från de centrala delarna av Linköping före och strax efter skottlossningen är av intresse och då främst uppgifter gällande fordon och personer, säger Erik Thulin.

Enligt uppgifter till Sveriges Radio stannade en bil på Ågatan strax efter fyra och krogen besköts med automatvapen. Ingen misstänkt gärningsman är gripen för skottlossningen.

Ingen misstänkt gärningsman är gripen för skottlossningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista