Band klipptes vid invigningen av den nya geriatriska akutvårdsavdelningen
Norrköping

Invigning av ny akutvårdsavdelning för multisjuka äldre

Lovisa Gelin rapporterar från nya avdelingen på Vrinnevisjukhuset
8:13 min

Idag invigdes den nya geriatriska akutvårdsavdelningen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Avdelningen vänder sig till de mest sjuka äldre patienterna, som är i behov av extra vård av många olika professioner.

Här ska man samla olika områden, så att vården kan bli så heltäckande som möjligt. Det kommer tillexempel förutom läkare och sjuksköterskor finnas tillgång till dietister, sjukgymnaster och apotekare.

– Det är klart att det är bra, det blir effektivare på något sätt, säger Henry Cronwall.

Vad betyder det för dig att få vara på den här avdelningen?

– Det är ju specialister så det är klart att det är bekvämare för oss som är dåliga och sjuka, säger han.

Minst ett 50-tal personer hade samlats på avdelningen idag för invigningen däribland politiker tjänstemän, läkare och sjuksköterskor.

– Det är en stor dag för oss, vi tycker det här är fruktansvärt roligt. Till största del har man varit med om nedläggningar av vårdenheter och att få vara med och starta upp en ny enhet som vi tror kommer göra så gott för många äldre multisjuka känns jättebra verkligen, säger Ann Westöö, vårdenhetschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".