Ja Rule och den inställda Fyre-festivalen
Ja Rule gick ut med en offentlig ursäkt efter festivalen Foto: AP/TT Nyhetsbyrån

När Ja Rules lyxfestival gick åt skogen

"Och värst av allt: Blink 182 hoppade av"
8:03 min

För 35 000 kronor per biljett skulle besökarna få något utöver det vanliga. Men precis allt gick åt pipan.

Hip hop-artisten Ja Rules lyxfestival Fyre skulle bli episk. Biljetterna kostade 35 000 kronor, men då skulle gästerna å andra sidan få en upplevelse utöver det vanliga. Lyx och glamour i karibisk miljö.

Men så blev det inte. När gästerna dök upp såg festivalområdet ut som en byggarbetsplats. Vildhundar drog från plats till plats. ”Gourmet-maten” visade sig vara brödskivor med färdigskuren ost i frigolitlådor. Banden ställde in. Kaos uppstod på flygplatsen när desperata festivaldeltagare försökte fly paradisön hals över huvud.

– Folk som betalat 100 000 för att se ett band fick en brödbit i en frigolitbytta, säger Kalle Lind i Fredag i P4. 

Flera av banden, däribland 90-talsfavoriterna Blink 182, ställde dessutom in sina spelningar på grund av den kaotiska situationen. 

När katastrofen var ett faktum var Ja Rule tvungen att gå ut offentligt och be om ursäkt. En lite otydlig ursäkt, men ändå. 

"Jag ber verkligen om ursäkt eftersom det här INTE ÄR MITT FEL... Men jag tar på mig ansvaret", skrev hip hop-artisten på Instagram. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".