Om Ufopodden i P3

Ufopodden i P3 är dramatiserade berättelser inspirerade av verkliga händelser.

Ufopodden i P3 är tillbaka med nya avsnitt fyllda av berättelser om oförklarliga fenomen. Denna gång utforskar podcasten det genreöverskridande formatet mellan dokumentär och drama. Lyssnarna får ta del av unika intervjuer och arkivmaterial, t.ex berättelsen om en UFO-sekt där medlemmarna kastrerade sig och åt exakt samma storlek på pannkakorna. Vi avslöjar också Spaniens största UFO-bluff och mycket mer.

"Jag är så glad att vi fått en stor publik med Ufopodden och att hybriden mellan drama och dokumentär fungerar så bra. Att vi i den här säsongen världsexklusivt avslöjar en Ufo-gåta som gäckat hela världen är såklart extra roligt och jag hoppas att våra trogna lyssnare och ny publik kommer tycka om avsnitten lika mycket som jag gör." – Moa Gammel

Medverkar gör också bland andra ufoexperten Clas Svahn, en före detta Säpochef och författaren Linda Skugge som berättar hur mötet med rymdrockbandet Pixies fick henne att bli musikjournalist.

I rollerna bland andra: Molly Nutley, Adam Pålsson, Happy Jankell, William Spetz, Jakob Eklund, Marie Richardsson och Claire Wijkholm.

Det blir 16 nya avsnitt av Ufopodden under 2019, avsnitten släpps varannan måndag med start 20 maj.

Info:

Ufopodden produceras av Sveriges Radio Drama för P3.
Författare: Lena Ollmark, Gunnar Eriksson, Astrid Mohlin, Mathilda Von Essen, Laura Wihlborg.
Regi: Laura Wihlborg, Manuel Cubas
Ljuddesign: Eduardo Rodriguez och Monika Bergmark
Redaktör och producent: Sara Lundin och Emelie Rosenqvist.