Om P3 Historia

Missade du historielektionerna har du en ny chans nu! P3 Historia handlar om personerna som skapade vår historia – både de kända och de mindre omskrivna.

 

Cecilia Düringer – programledare

Cecilia Düringer är historielärare på gymnasiet och överöser varje vecka sina elever med nytt, livsviktigt vetande. Därutöver har hon exakt samma fritidsintressen som Bridget von Hammersmarck i Inglourious basterds: dricka, röka och beställa på restaurang. 

 

Pablo Leiva Wenger - scenuppläsare

Pablo Leiva Wenger är utbildad skådespelare på Stockholms Dramatiska Högskola. När han inte står på landets teaterscener, spelar han in musik tillsammans med sin bror Fille i gruppen Grillat&Grändy. Annars chillas han... madly.

 

David Rune - producent

David Rune är utbildad radioproducent på Stockholms Dramatiska Högskola. När han inte snickrar ihop radio, ägnar han sin tid åt att steppa till "Pass the dutchie" med Musical Youth.

 

Tove Palén - producent

Tove Palén är journalist och radioproducent. Med sitt nyfikna öra gräver hon djupt ner i varje historia, för att hitta det riktigt gottiga i botten av burken. Tove är själv övertygad om att hon skulle bli en ypperligt bra spion.

 

Nils Svennem Lundberg - ljuddesigner

Nils Svennem Lundberg är en självlärd musikproducent och ljuddesigner. Född i Luleå, uppvuxen i Umeå men bor och arbetar i Stockholm sedan 10 år tillbaka.

 

Hör gärna av dig till oss på: p3historia@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista