Kristin Hammarström. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.

Chatta med KIF Örebro

Dagen före den allsvenska premiären bjöd Boulevard in KIF Örebros målvakt Kristin Hammarström och tränare Richard Holmlund. Tillsammans med tillslagsexperten Eija Feodoroff diskuterade de damfotbollens villkor.

Efter intervjun chattade de med lyssnarna. Du kan läsa chatten här nedan.

Moderator:

Välkomna till chatten om KIF Örebro, damfotboll och jämställdhet. Nu finns Kristin Hammarström, Richard Holmlund och Eija Feodoroff här för att svara på era frågor. Chatten pågår till klockan 11.30.

nyfiken:Hur går det i matchen imorgon?
Kristin Hammarström:Kristin: är hoppfull inför matchen imorgon. Tror att vi kan göra en bra match mot Umeå, varför inte börja med en skräll i premiären!! vinst med 1-0!
Nils:När tror ni att det första herrlaget får en kvinnlig tränare ? och vad skulle det betyda för prestigen hos damfotbollen ?
Kristin Hammarström:Eija: Jag finns idag i ÖSK herrfotboll som tränare men då som tekniktränare. Vi funderar på om du menade huvudtränare i herrallsvenskan?
E:Tror du att du kommer med till EM i sommar?
Kristin Hammarström:Kristin: Absolut, önskar jag det. Sedan är det Tomas Dennerby och Lilie Persson som tar ut truppen.
Ove:Hur många elitlag har en tillslagstränare?
Kristin Hammarström:Eija: Om vi pratar om just tillslag, så tror jag att det bara är ÖSK som har det. Om det inte har hänt något på tekniktränarfronten de senaste veckorna.
Sportfånen:kul att det gick bra i algarve. Borde inte du vara före Hedvig nu?
Kristin Hammarström:Kristin: Jättekul att det gick bra i Algarve. Klart att man alltid vill vara förstemålvakt, annars skulle man ju ljuga ganska bra.
Bosse Erixon:Hur ser de ekonomiska förutsättningarna ut i år, hur många kalkylerar ni med på hemmamatcherna ? Förslag: Ge alla flicklag fri entré på alla hemmamatcher, föräldrarna betalar, det ger bättre tryck under matcherna. Lycka till !!!
Kristin Hammarström:Richard: Vi har precis som alla andra branscher kännt av den ekonominska krisen. Ekonomin är under kontroll. Vårt mål är att klättra i tabellen och då borde publiksnittet öka.
Nils:Ja, jag menare huvudtränare, även om jag tycker att det är kul att du banar väg, på ditt sätt, Eija...Vad säger Rickard om detta ? t ex har man ju spekulerat i vad Pia Sundhage skulle kunna göra....
Kristin Hammarström:Richard: För mig är det en hypotetisk fråga. Som det ser ut i dag så är det 2 av 12 damallsvenska tränare som är kvinnor. (isländsk & finsk) så för mig är det svårt att sia.
E:Har du startelvan klar för dig inför onsdag richard?
Kristin Hammarström:Richard: Ja, till 99%
Ove:Kristin! har du fått ditt fina tillslag tack vare tillslagsträning?
Kristin Hammarström:Kristin: Ja, Eija har plågat mig i många år..
Moderator:Nu är det fem minuter kvar av chatten. Passa på att ställa dina frågor till Kristin Hammarström, Richard Holmlund och Eija Feodoroff.
Nils:vad är viktigast att tänka på, för spelarna, detta sista dygn före premiären ?
Kristin Hammarström:Richard och Kristin: Vara på gott humör och avslappnad. Fokuserad på sin uppgift.
Arvid:Tycker du är sveriges bästa målvakt. håller du med mig?
Kristin Hammarström:Kristin: Tack.. Idagsläget är jag en 1 av landets bästa målvakter. Det vore häftigt att kunna säga att man är landets bästa.
Arne:Hur är det med kändisar på läktaren när KIF spelar...brukar ni se samma som på ÖSKs matcher ?
Kristin Hammarström:Richard: Vi har fokus på matchen men vad vi har hört så är det väldigt lite förbundsfolk och politiker på våra matcher...
Moderator:Nu är chatten slut. Tack för alla frågor som ni skickade in! Anna Björndahl, moderator.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".