APRIL APRIL!!!

Vilket är ditt bästa aprilskämt? Har du lyckats lura någon riktigt ordentligt någon gång? Eller själv blivit lurad? Dela med dig av det roliga! Mejla ditt bästa skämt till boulevard.orebro@sr.se Du kan också ringa på 019-19 20 21. Vi svarar så mycket vi kan.

Genom länken nedan kommer du till en extern samlingssida med de bästa aprilskämten som publicerats i media idag.

*Sverige och Ryssland har försonats vad gäller Tingelinghistorien. Men bara under förutsättning att Sverige ställer upp med Tingeling som bidrag i Melodifestivalen. Malena är ju ändå upptagen och har svårt att vara med. Hälsar Håkan i Örebro, som kom på skämtet nu på morgonen.

*Amy Hammarström i Lindesberg minns ett aprilskämt som hon och kamraterna gjorde i byskolan när hon var barn. De blötte svart sytråd och satte på fönstret så att det såg ut som en spricka på fönstret. Amy blev utsedd att gråta. När läraren kom satt hon och grinade. Läraren frågade vad det var frågan om. De andra pekade på fönstret och sa att Amy slagit sönder det. Läraren tröstade Amy, och barnen fick skratta. Läraren gick verkligen på det och skrattade han med.

*Det roligaste aprilskämt som Åke hört var när Ölandsbron höll på att byggas och en tidning skrev att de räknat fel och bron som byggdes från båda håll inte skulle mötas på mitten. Det skulle skilja några meter.

*Samma aprilskämt minns även Stefan Järlström i Laxå. Han tror att det var 1970 och tidningen Barometern hade en manipulerad flygfotobild på ölandsbron som man alltså kommit lite snett i byggandet med. Man skulle därför tvingas bygga två separata broar bredvid varandra, enkelfiliga. Den var bra, och många gick på det!

*Sven i Pålsboda kommer med en egen idé till aprilskämt: Jag har precis noterat på internet en rapport från LO-borgen. De ska skicka styrelsen på kurs i de fyra räknesätten samt läsa in folkskolekomptens i etik och moral.

*Inger i Örebro lyckades lura en väninna för några år sen. Hon ringde upp henne och sa: Jag kommer inte ut på min telefon, kan du ringa till mig? Väninnan ringde upp...

*Egentligen är mitt bidrag inget regelrätt skämt utan fullkomligt seriöst – fast ändå litet småkul. Jag har nämligen en halvbror som är född just den 1 april, så han kan ju sägas vara ett aprilskämt. Fast det har gått bra i livet för honom ändå.  //Kristina Olsen, Kumla

*Min mamma är också född 1 april, hälsar producent Anna Björndahl. Grattis mamma!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".