Repris av Det sjuka Sverige i Boulevard

Sjukskrivningarna ökar och allt fler slås ut från arbetet i förtid. De senaste sex åren har antalet sjukskrivningsdagar i Örebro län fördubblats och det är framförallt stressrelaterade sjukdomar, som utbrändhet och utmattningsdepression som är på frammarsch. Kvinnor som jobbar med barn, sjuka och äldre mår sämst, men även männen bränner ut sig. Den ökade ohälsan kostade samhället 120 miljarder kronor förra året, men då har ingen räknat på vad det kostat de som sjukskrivits i förlorad självkänsla, hopp och förtroende.

Vad är det som hänt när man bara har kol och aska kvar inombords? Vad beror det på och hur ska vi få stopp på snöbollen som redan rullat och blivit alldeles för stor?

Den här veckan sänder vi sista delen av serien Det sjuka Sverige i repris. Vi fortsätter också att belysa ämnet med människor som kan berätta om sin erfarenhet och ge råd.

Måndag 1/9 kl. 11-12
Tisdag 2/9 kl. 11-12
Onsdag 3/9 kl. 10-11
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".