Nya, goda råd om att söka jobb

Varje onsdag får Boulevard besök av personal från Arbetsförmedlingen, som delar med sig av goda råd för den som söker jobb. Här är några nya från den fjärde november:

*Har du rätt kompetens för det arbete du söker? Bra att veta redan från början. Tänk på att lyfta fram det som arbetsgivaren söker i din ansökan.

*Läs på om företaget så att du vet vad du söker till och kan skriva en bra ansökan. Ta gärna personlig kontakt med företaget om du vill veta mer.

*Skriv en bra ansökan. Låt det ta tid. En ansökan ska innehålla ett personligt brev på max en A4-sida, där du beskriver dina erfarenheter i förhållande till det jobb du söker. Ansökan ska också innehålla ett CV som beskriver dina tidigare erfarenheter.

*Läs igenom igen så att allt ser bra ut. Ta gärna hjälp av någon annan som kontrolläser din ansökan. På Arbetsförmedlingens hemsida kan du få tips och idéer om innehåll och upplägg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista