Torsdag 17 februari

Hyllad stjärnkock i Karlskoga

9:38 min

Barbro Åkesson är kökschef i Karlskoga och har serverat mat åt förskolebarn i Karlskoga ända sedan 1973. I lördags blev hon premierad, med ett hedersmedlemsskap i föreningen Werners Vänner, som redan flera av Sveriges mest kända kockar är. Exempel är Carl-Jan Granqvist, Johnny Johansson, Melker Andersson och Leif Mannerström mfl. Cecilia Lönn Elgstrand åkte till köket för att träffa denna stjärnkock.

Werners Vänner

Om föreningen Werners Vänner: (från föreningens hemsida)

Werners Vänner är en förening för alla dem som har fått utmärkelsen Årets Werner. Den har delats ut årligen sedan 1989. Utmärkelsen instiftades för att hylla Werner Vögeli. Statyetten i massivt brons, som har hovtraktören som förebild går till två personer som på ett förtjänstfullt sätt har värnat matkulturen, en inom storhushållens värld och en inom restaurangernas värld. Föreningen, har som främsta uppgift att verka för ett närmande mellan den offentliga och den privata måltidssektorn och att stimulera utbildning hos yngre som vill förkovra sig i branschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista