1 av 5
Berith Karlsson mäter upp humle. Foto: Ida Leveby Andersson/Sveriges Radio Örebro.
2 av 5
Öl är viktigt. Lika viktigt som politik. Åtminstone enligt bryggeriet. Foto: Ida Leveby Andersson/Sveriges Radio Örebro.
3 av 5
En liten del av bryggerilokalen. Foto: Ida Leveby Andersson/Sveriges Radio Örebro.
4 av 5
Berith Karlsson, iklädd tröjan med budskapet att blask inte har i ölvärlden att göra. Foto: Ida Leveby Andersson/Sveriges Radio Örebro.
5 av 5
När lampan lyser är produktionen i full gång. Foto: Ida Leveby Andersson/Sveriges Radio Örebro.
Fredag 13 maj

Här bryggs kulturölen

13 min

Öl har tagit ett steg ut ur fulrummet och klivit rakt in i finrummet, och på kulturbryggeriet i Grenadjärstaden i Örebro bryggs det för fullt i de stora tunnorna. Men hur gör man, och varför får man aldrig vara ensam inne i jäsningsrummet? Berith Karlsson har svaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista