Ute Walter Doktorand vid Örebro univeristet Grythytte akademi. Foto: Ida Leveby Andersson/Sveriges Radio Örebro
Måndag 16 maj

Restaurangpersonalens bemötande mycket viktigt

8:11 min

Det är mycket som ska stämma för att man ska få en positiv upplevelse av restaurangbesöket. Det räcker inte med att maten smakar gott utan inredningen och mötet med restaurangpersonalen spelar också in.

Ute Walter Doktorand vid Örebro universitet Grythytte akademi  har forskat kring detta. Hennes avhandling handlar om vad som driver kundupplevelsen i en viss riktning vid restaurangbesöket. Alltså vad som gör att det blir en positiv eller negativ upplevelse.

Hennes avhandling bygger på 195 berättelser från restaurangbesök i hela Sverige och den visar att det sociala biten är viktigare än hur maten smakar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista